Antična filozofija

Zelo kratek uvod
Naslov izvirnika: Ancient Philosophy. A very short introduction
Prevedel:
Miha Marek
Uredil:
Marjan Šimenc
Zbirka:
Področja: ,

Cena:

11,20

Antična filozofija ima dolgo, bogato in raznovrstno tradicijo, ki jo ves čas zaznamujeta diskusija in argument. Ta knjiga si prizadeva bralce uvesti v nekatere antične debate in jih pripraviti, da se spoprimejo z antičnimi obravnavami filozofskih tematik. Knjiga se izogne predstavljanju antične filozofije kot niza Velikih mislecev, prizadeva pa si bralcu dati občutek njene svežine in živosti ter velike raznovrstnosti njenih tematik in slogov.

Antična filozofija vodi bralca do nekaterih najpomembnejših vprašanj antične filozofije: kakšen je odnos med strastmi in umom? Kakšna je narava jaza? Kaj je smisel življenja? Kaj je logika in zakaj je pomembna? Je mogoče kaj spoznati ali pa ostaja le skepsa? Študija tako ne poda samo hitrega pregleda področja antične filozofske misli, temveč bralcu ponuja oporne točke za orientacijo v njem. Temeljna vprašanja antične filozofije so jasno predstavljena, analiza pa vključuje tudi refleksijo o tem, kako so obravnavana pri Platonu, Aristotelu in helenističnih filozofijah. Zadnji del študije ponuja premislek razlogov za periodizacijo in strukturiranje antične filozofije kot zaključene celote ter razpravlja o tem, kako so se antični misleci odzivali eden na drugega.

Julia Annas poučuje na Univerzi v Arizoni, kjer ima naziv Regents Professor of Philosophy. Poučevala je tudi na Univerzi v Oxfordu in Univerzi Columbia. Izdala je osem knjig in množico člankov o širokem naboru tem iz antične filozofije, zlasti o epistemologiji, filozofiji duha in etiki.

 

MEDIJSKI ODZIVI:

Kratka 23
ISBN: 978961-260-083-9
Ljubljana,
, 146 str.

Nakupovalna košarica

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping