,

Socialna in kulturna antropologija

Zelo kratek uvod
Naslov izvirnika: Social and Cultural Antropology. A very short introduction
Prevedel:
Marko Cerkvenik
Uredil:
Marjan Šimenc
Zbirka:
Področja: ,

Cena:

9,60

Knjiga ponuja bralcu celovit pogled v današnje stanje antropologije kot znanstvene discipline. Pri tem se dotakne zgodovinskega nastanka antropologije kot intelektualnega projekta, ki je bil sprva stranski proizvod evropskih odkritij in procesa kolonializacije, ki je temeljila predvsem na opisovanju in zbiranju pričevanj, pozneje pa privzela bolj humanističen in interpretativen pristop. Tako bralec doživi področje antropologije kot kompleksen proces, ki se začne z opazovanji na terenu ter se nato nadaljuje kot razlagalna, teoretična in kot posebna disciplinarna dejavnost.

Študija kot celota ponuja enkraten uvid v socialno in kulturno atropologijo kot prakso in teorijo. S prepletom zgodovine, poročili o konkretnih etnoloških raziskavah in premislekom poglavitnih konceptualnih mrež, ki so se zgodovinsko vzpostavile na tem področju, je izjemna kombinacija sinhronega in diahronega pristopa, kar prinaša pomemben uvid v disciplino, ki v svetu s širitvijo s tradicionalnih družb na vse oblike skupnega življenja ljudi doživlja razcvet.

Tudi pri nas je z razširitvijo področja etnologije v antropologijo doživelo svojstven preporod, zato je tovrstno delo še toliko bolj potrebno za razvoj antropologije kot znanstvene discipline, zaradi splošne razsežnosti specifičnih metodoloških poudarkov pa tudi za razvoj humanističnih ved nasploh. €€‚€€‚€€‚€€‚€€‚

Kratka 2
ISBN: 978-6174-95-4
Ljubljana,
, 176 str.

Nakupovalna košarica

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping