NA KRATKO O €€¦ KAPITALIZMU

Založba Krtina in knjigarna Azil vas vabita na “kratek” pogovor o kapitalizmu

Z gostom Vasjo Badaličem se bo pogovarjal Zoran Premec.

Iztočnica za pogovor bo knjiga Jamesa Fulcherja: Kapitalizem. Zelo kratek uvod (Založba Krtina, 2010).

Vasja Badalič je doktor filozofije in samostojni novinar. Je avtor knjig Za 100 evrov na mesec: proizvodni sistem globalnega kapitalizma (Založba Krtina, 2010) in Rdeča mašinerija: utrip Chávezove revolucije (Študentska založba, 2011).

————————

Knjiga se ukvarja s temo, ki je zaposlovala mislece od Marxa in Webra do Cuddensa in Sorosa. Ne raziskuje samo sodobnih problemov, kot sta globalizacija in ekološka kriza, ampak seže vse do primerov iz antičnega sveta. Obravnava različne krize kapitalizma, ki so se zgodovinsko pojavile, med drugim azijsko finančno krizo, propad ruske ekonomije, globalno finančno krizo v obdobju 1997-1998 in se sprašuje, ali je kapitalizem res obsojen na propad, kot nekateri napovedujejo. Kapitalizem ima začetek v času, zakaj ne bi imel tudi konca?

————————

NA KRATKO O … je cikel pogovorov, ki smo ga zasnovali na tematikah knjig iz zbirke Kratka. Pogovori s strokovnjaki iz različnih področij so namenjeni razjasnitvam družbenih pojavov, ki so del našega vsakdanjega življenja, pa vendar o njih zelo malo vemo.

————————

Vljudno vabljeni!

Nakupovalna košarica

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping