O založbi

Založba Krtina v treh knjižnih zbirkah prinaša kvalitetna dela domačih in tujih avtorjev, ki zasedajo ključno mesto znotraj posameznega družboslovnega področja in si s svojo svežino zaslužijo posebno pozornost. Naše knjige ponujajo kritičen premislek o aktualnih družbenih vprašanjih, odpirajo nove poglede na pojave, ki veljajo za samoumevne, pretresajo ustaljena prepričanja in stališča ter prinašajo prevode klasičnih del in najpomembnejših teoretikov.

O zbirkah

Ob svojem nastanku je knjižna zbirka Krt nastopala kot prostor, ki omogoča kritično refleksijo družbenih pojavov in ponuja teoretsko podlago za odsotna in zapostavljena področja. To usmeritev ohranja Krt tudi vnaprej in se ob aktualnih družbenih in političnih vprašanjih, ukvarja z izzivi, ki jih prinaša nova tehnološka doba. Odgovorni urednik Krta je Zdravko Kobe, glavna urednica pa Majda Peklaj.

Knjižna zbirka Temeljna dela bogati slovenski knjižni trg s prevodi najpomembnejših klasičnih del z različnih področij družboslovnih znanosti in slovenski kritični in strokovni javnosti ponuja branje primarnih virov. Odgovorni urednik Temeljnih del je Jure Simoniti, glavna urednica pa Tanja Pesko.

Knjižna zbirka Kratka nastaja kot izbor naslovov iz obsežne zbirke The Very Short Introduction založbe Oxford University Press. Gre za splošne uvode zelo širokega spektra (od kulturne zgodovine do humanističnih ved, od religije do znanosti) za razmišljujoče in zahtevne bralce, ki se želijo poučiti o določeni temi, obenem pa razširiti in poglobiti svoje znanje. Avtorji knjig so vrhunski strokovnjaki, ki se ne zadovoljijo samo s suhoparno predstavitvijo določene teme, ampak jo predstavijo kritično, analitično in s tako mero erudicije, da so stvari jasne in vsem razumljive. Odgovorni urednik Kratke je Marjan Šimenc.  

Člani uredništva: Zdravko Kobe, Luka Omladič, Jure Simoniti, Marjan Šimenc.

Vizitka

ZALOŽBA KRTINA – zavod za založništvo, raziskovalne in kulturne dejavnosti, Ljubljana (skrajšano Založba Krtina, Ljubljana)

Zavod je vpisan pri Okrožnem Sodišču v Ljubljani, št. reg. vložka je 13659500, matična št. je 1721518.

Založba Krtina je zavezanec za DDV, identifikacijska številka za DDV je SI67236235.

Kontakt

Založba Krtina
Zavod za založništvo, raziskovalne in kulturne dejavnosti, Ljubljana

Nakupovalna košarica

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping