PREDSTAVITEV KNJIGE FRIDERIKA KLAMPFERJA: CENA ŽIVLJENJA

Pogovor z dr. Friderikom Klampferjem in gostom, dr. Nenadom Miščevićem, bo vodil Dejan Savić.

dr. Friderik Klampfer predava etiko, politično in socialno filozofijo na Filozofski fakulteti v Mariboru. Je avtor Etiškega pojmovnika za mlade (2003) in soavtor (z Janezom Bregantom in Smiljano Gartner) Telovadnice za možgane: uvoda v kritično mišljenje (2008) ter številnih člankov s področja teoretične in praktične etike ter politične filozofije.

dr. Nenad Miščević je profesor filozofije na Filozofski fakulteti v Mariboru in direktor doktorskega programa na Srednjeevropski univerzi v Budimpešti. Je avtor in urednik številnih knjig (Radnja i objašnjenje (1988), Fizično in psihično: uvod v filozofijo psihologije (skupaj z Olgo Markić, 1998), Rationality and Cognition (2000), Nationalism and Beyond (2001)) in nepreglednega števila člankov iz epistemologije, etike, filozofije umetnosti, filozofije jezika in politične filozofije.

Dejan Savić je podiplomski študent filozofije na oddelku za filozofijo Filozofske fakultete v Ljubljani. V svojem raziskovanju se ukvarja z vprašanjem okoljske pravičnosti. Zaposlen je na Greenpeaceu kot zastopnik za podnebno in energetsko politiko.

Več o knjigi: www.zalozbakrtina.si

Dogodek je del programa Ljubljana – svetovna prestolnica knjige, ki ga sofinancira MOL in del znanstvenega posveta Bioetika III, ki bo v Cankarjevem domu potekal 7. in 8. decembra 2010.

Nakupovalna košarica

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping