Umetnost kuhanja
Prevedla:
Jerneja Kavčič
Urednica:
Svetlana Slapšak
Spremna beseda:
Svetlana Slapšak
Cena:
8,00€
Apicijeva knjiga receptov je za sodbnega bralca posebno presenečenje. Gre za odkritje zgodnje mediteranske kuhinje brez ameriškega krompirja, paradižnika, koruze in sladkorja; neizrazit pomen česna pri Apiciju in odsotnost ameriških kultur, ki so osnova današnje mediteranske kuhinje, kaže po drugi strani na poseben vidik ekoloških sprememb. Drugo odkritje so divje travice, ki jih lahko še dandanes najdemo v tem okolju, raba suhega sadja v kuhinji, sladko-kisla mešanica, različni načini konzerviranja živil, raznolika in obilna uporaba začimb, sadja, morske hrane, stročnic in žitaric ter možnost prave renesanse zelja in pora.
Krt 97
ISBN: 961-6174-06-1
Podobni izdelki
-
Kontingenca, hegemonija, univerzalnost
25,00€Izvirna cena je bila: 25,00€.20,00€Trenutna cena je: 20,00€. -
Proti znanosti
22,00€Izvirna cena je bila: 22,00€.17,60€Trenutna cena je: 17,60€. -
Demokracija kot glagol
20,00€Izvirna cena je bila: 20,00€.16,00€Trenutna cena je: 16,00€. -
Biološki/družbeni spol
20,00€Izvirna cena je bila: 20,00€.16,00€Trenutna cena je: 16,00€. -
Cona prehoda
22,00€Izvirna cena je bila: 22,00€.17,60€Trenutna cena je: 17,60€. -
Portret nomada
15,00€