Veliko podatkovje

Zelo kratek uvod
Naslov izvirnika: Big data. Very short introduction
Prevedla:
Maja Žorga Dulmin
Uredil:
Marjan Šimenc
Zbirka:
Področja:

Cena:

Original price was: 14,00€.Current price is: 11,20€.

Naša življenja na spletu danes ustvarjajo nepredstavljivo ogromno količino podatkov, kar vključuje na splet naložene dokumente, promet na družabnih omrežjih, spletno nakupovanje in celo GPS-podatke iz naših avtomobilov. Sočasno se čedalje bolj povečuje naša sposobnost upravljanja s temi podatki.

V tem kratkem uvodu Dawn E. Holmes razloži, kako veliko podatkovje shranjujejo, analizirajo in izkoriščajo različne skupine, od velikih podjetij do organizacij, ki se ukvarjajo z raziskavami v medicini. Hkrati s spreminjanjem načina poslovanja podjetij veliko podatkovje odpira pomembna etična vprašanja, kot se je izkazalo v primerih, kot so afera Snowden in vdori v pametne naprave.

Dawn E. Holmes je profesorica na Oddelku za statistiko in uporabno verjetnost na Univerzi Kalifornije v Santa Barbari in nekdanja prodekanja Enote za dodiplomski študij na College of Letters and Science (Fakultetiza humanistiko in znanost). Poučevala je statistiko, verjetnost, računalništvo in filozofijo. Leta 2008 je prejela nagrado akademskega zbora Univerze Kalifornije v Santa Barbari za odlično poučevanje Distinguished Teaching Award. Je uveljavljena raziskovalka Bayesovih mrež. Souredila je več knjig o podatkovnem rudarjenju, strojnem učenju in Bayesovih mrežah ter o biomedicinski informatiki. Je tudi članica (senior member) Inštituta inženirjev elektrotehnike in elektronike.

Kratka 34
ISBN: 978-961-260-125-6
Ljubljana,
, 143 str.

Nakupovalna košarica

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping