Mednarodne migracije

Zelo kratek uvod
Naslov izvirnika: International migration. A very short introduction, Second Edition
Prevedla:
Katarina Rotar
Uredil:
Marjan Šimenc
Zbirka:
Področja: ,

Cena:

Original price was: 14,00€.Current price is: 11,20€.

Migracije in integracija migrantov so med najbolj žgočimi in spornimi vprašanji, s katerimi se danes soočamo po vsem svetu. Politična retorika, medijska pozornost in zanimanje širše javnosti vplivajo na mednarodno razpravo, ki je vse prevečkrat neutemeljena in enostranska.
Khalid Koser v novi izdaji pričujoče knjige govori o nedavnem vzponu globalnih migracij, zlasti pa o dramatičnem povečanju števila prosilcev za azil in beguncev. Na podlagi vprašanj, kakršna so tihotapljenje migrantov, trgovina z ljudmi in mednarodna delovna sila, razmišlja o sedanjih in prihodnjih vplivih migracij na države, v katerih se migranti naselijo, pa tudi na države, ki jih zapustijo.

Khalid Koser (MBE) je izvršni direktor sklada Global Community Engagement and Resilience Fund. Na univerzi v Maastrichtu kot profesor predava o konfliktih, miru in varnosti; je izkušeni raziskovalec na področju mednarodne politike na Brookings Institution in na Lowy Institute; je tudi znanstveni sodelavec na Graduate Instute of International and Development Studies v Ženevi. Je tudi član Sveta za globalne migracije pri Svetovnem gospodarskem forumu in urednik revije Journal of Refugee Studies.

Kratka 27
ISBN: 978-961-260-102-7
Ljubljana,
, 130 str.

Nakupovalna košarica

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping