GOSTOVANJE JUDITH SQUIRES V LJUBLJANI

Judith Squires, avtorica knjige Spol v politični teoriji, katere prevod smo izdali lansko leto, je mednarodno uveljavljena avtorica, ki se ukvarja s feministično politično teorijo, politikami spola ter teorijo demokracije in državljanstva. Je profesorica politične teorije in predstojnica Oddelka za politologijo na Univerzi v Bristolu (VB).

Vljudno vabljeni na:
– Pogovor z Judith Squires: Spol v politični teoriji in analizi
Sreda, 26. 5. 2010, ob 19.00 uri
Cankarjev dom (Klub Lili Novy), Ljubljana

V pogovoru bomo z avtorico razmišljali o temah, ki jih odpira v svoji knjigi Spol v politični teoriji, ki je ena ključnih razprav v polju sodobne feministične politične teorije; jo povprašali po njenih novih teoretskih raziskovanjih na področju teorije demokracije in državljanstva; skupaj z njo razmišljali o razlogih za nizko stopnjo prisotnosti žensk v politiki in poskusili odgovoriti na vprašanje ali so spolne kvote učinkovita strategija za doseganje enake prisotnosti obeh spolov v politiki; ter še o čem.

Pogovor z J. Squires in gosti iz Slovenije (Danica Hafner Fink, Mojca Dobnikar, Igor Pribac) bo vodila Milica Antić Gaber.

– Predavanje Judith Squires: Multiple inequalities, intersectionality and gender mainstreaming: potential and pitfalls
Četrtek, 27. 5. 2010, ob 14.30 uri
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, predavalnica 15

Dogodka sta brezplačna, potekala bosta v angleškem jeziku.
Gostovanje je izvedeno v soorganizaciji Založbe Krtina in Oddelka za sociologijo FF Univerze v Ljubljani ter s podporo Cankarjevega doma.
Dogodka sta del programa Ljubljana – svetovna prestolnica knjige 2010. Sofinancirala ju je MOL.

Nakupovalna košarica

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping