Gilles Deleuze

Naslov izvirnika: Gilles Deleuze
Prevedla:
Janina Kos
Uredil:
Luka Omladič
Zbirka:
Področja:

Cena:

Original price was: 14,00€.Current price is: 11,20€.

Deleuze je bil eden redkih ljudi, ki so dosegli tisto skrajno točko, kjer eksistence ni več mogoče razločiti od misli, kar gre tako daleč, da ena že prehaja v drugo: življenje postane povsem filozofsko, filozofija pa popolnoma zavezana življenju.

V Sloveniji je obseg prevedenih del Gillesa Deleuza (in del, ki jih je napisal s svojim tesnim sodelavcem Félixom Guattarijem) bogat. Razpolagamo s prevodi večine temeljnih del, znanstvene študije o Deleuzu pa tvorijo pomemben del sodobne slovenske filozofske produkcije. Pričujoče delo Igorja Krtolice pomembno dopolnjuje obstoječe polje na pristopen in uvajajoč način, ki bo Deuleuzovo misel približal tudi širšemu krogu bralk in bralcev.

Filozof Igor Krtolica (r. 1984) je raziskovalec na Inštitutu za filozofijo in teorijo družbe Univerze v Beogradu. Diplomiral in doktoriral je v Franciji, kjer je po doktoratu kot asistent poučeval filozofijo na univerzi Paris VIII in Paris Nanterre. Je avtor številnih znanstvenih člankov o filozofiji Gillesa Deleuza.

Kratka 33
ISBN: 978-961-260-123-2
Ljubljana,
, 110 str.

Nakupovalna košarica

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping