Hermenevtika

Zelo kratek uvod
Naslov izvirnika: Hermeneutics. A very short introduction
Prevedel:
Andrej Adam
Uredil:
Marjan Šimenc
Zbirka:
Področja: ,

Cena:

Original price was: 14,00€.Current price is: 11,20€.

Hermenevtika je znanost, ki se ukvarja z interpretacijo, vedenjem, ki je značilno za naše vsakdanje življenje. Kot ljudje vsak dan razbiramo pomen časopisnih člankov, knjig, pravnih zadev, verskih besedil, političnih govorov, elektronske pošte in celo pogovorov ob večerji. Kako se znanje posreduje skozi te oblike? Kaj predstavlja postopek interpretacije? In kako črpati pomen iz sveta okoli nas, da bi lahko razumeli svoj položaj v njem?

V tem uvodu Jens Zimmermann sledi zgodovini hermenevtične teorije, predstavlja njene ključne elemente in prikazuje, kako jih je mogoče uporabiti v številnih disciplinah: teologiji, literaturi, pravu, v naravoslovnih in družboslovnih vedah. Zimmermann prikazuje dolgotrajno in obsežno potrebo po interpretaciji in razkriva njen pomen v naši trenutni družbeni in politični pokrajini.

Jens Zimmermann je profesor na Trinity Western University v Langleyju (Kanada). Objavil je številne knjige o teološki hermenevtiki ter vrsto člankov v znanstvenih revijah. Je avtor del Politics and the Religious Imagination (2010) in Humanism and Religion (2012).

 

MEDIJSKI ODZIVI:
Delo, Janez Markeš

Kratka 36
ISBN: 978-961-260-132-4
Ljubljana ,
, 174 str.

Nakupovalna košarica

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping