,

Leksikologija

Kratek uvod
Naslov izvirnika: Lexicology. A very short introduction
Prevedla:
Mojca Šorli
Uredila:
Mojca Šorli
Zbirka:
Področja:

Cena:

Original price was: 14,00€.Current price is: 11,20€.

Avtorja skozi prizmo (britanskega) funkcionalizma med drugim razmišljata o »predpisovalni etimologiji«, predpisovalnosti v leksiki in slovnici ter na podlagi predpostavke o družbenosti jezika demistificirata nekatere vidike jezikovnih avtoritet. Kljub zaznavni polemiki z racionalističnim pogledom na jezik je delo zasnovano na vsakomur dostopen, nepretenciozen, a hkrati znanstveno rigorozen način.
Britanec Michael A. K. Halliday (1925–), avtor vplivne sistemsko-funkcijske slovnice (Systemic Functional Grammar, 1985), je eden najvidnejših jezikoslovcev 20. stoletja. Po diplomi iz kitajskega jezika in književnosti Univerze v Londonu je študij nadaljeval v Pekingu in leta 1955 doktoriral na Univerzi v Cambridgeu. Do upokojitve je bil profesor jezikoslovja na Univerzi v Sydneyju in gostujoči profesor na mnogih univerzah po svetu.
Colin Yallop (1941–2011) je služboval kot profesor angleščine na avstralski Univerzi Macquarie in bil glavni urednik obsežnega slovarja Macquarie Dictionary (2005). Bil je strokovnjak za fonetiko in fonologijo, leksikolog in leksikograf, korpusni jezikoslovec in specialist za avstralske domorodske jezike.

Kratka 28
ISBN: 978-961-260-104-1
Ljubljana,
, 128 str.

Nakupovalna košarica

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping