O urbanizmu

Kaj se dogaja s sodobnim mestom?
Prevedli:
Kristina Dešman in Mojca Dobnikar
Izbrala in uredila:
Ilka Čerpes in Miha Dešman
Zbirka:
Področja: ,

Cena:

17,00

V zadnjih dvajsetih letih smo priča pomembnim družbenim spremembam, ki so vezane predvsem na razvoj informacijske tehnologije. Spremembe so zajele vse oblike družbene organizacije, tudi urbanizem. Odločilni dejavnik sprememb v prostoru so globalne oblike upravljanja kapitala, ki na lokalnem nivoju iščejo ugodne priložnosti za razvoj in zaslužek. Države in lokalne skupnosti tako postajajo od njih vse bolj odvisne in obenem nemočne.

Posledica teh sprememb so nove metode načrtovanja in nadzora urbanizma, ki niso več zgolj določanje oblike, ampak so predvsem proces, ki določa možnosti različnih oblik. Merilo kakovosti načrtovalskih metod je njihova sposobnost za reševanje stvarnih problemov in njihova zmogljivost za razširjanje informacij.

V zbornik je vključenih 28 tekstov slovenskih, evropskih in ameriških arhitektov, urbanistov in sociologov, ki prinašajo oblikovanje nove paradigme na področju znanja o urbanem. Zborniku je dodan tudi izčrpen terminološki slovar, ki – glede na pomanjkanje prevodne strokovne literature iz področja urbanizma – prinaša nove rešitve za stroko.

Krt 140
ISBN: 978-961-6174-92-3
Ljubljana,
, 395 str.

Nakupovalna košarica

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping