Vroče

Kako ustaviti pregrevanje planeta
Naslov izvirnika: Heat. How to stop the planet burning
Prevedla:
Alenka Ropret
Uredil:
Luka Omladič
Spremna beseda:
Vida Ogorelec Wagner
Zbirka:
Področja: ,

Cena:

15,00

George Monbiot je eden svetovno najvplivnejših radikalnih mislecev. Njegove kolumne za časnik Guardian so cenjene tako zaradi izvirnosti kot poglobljenih raziskav in objavljajo jih v časopisih po vsem svetu. Njegovo spletno mesto www.monbiot.com ima mesečno četrt milijona zadetkov. Monbiot je avtor knjižnih uspešnic, na primer Captive State in The Age of Consent, pa tudi raziskovalnih potopisov Poisoned Arrows, Amazon Watershed in No Man’s Land. Je dobitnik številnih nagrad, med drugim UN Global 500 za izjemne okoljske dosežke, ki mu jo je podelil Nelson Mandela. Je gostujoči profesor na Šoli za grajeno okolje Brookes Univerze v Oxfordu.

V knjigi Vroče Monbiot predstavi ugotovitev, da se človeštvo lahko izogne zelo neprijetnim posledicam podnebnih sprememb le, če se družbe v najkrajšem času preoblikujejo v brezogljične ali nizkoogljične družbe. Za dosega tega cilja, pa so potrebne spremembe ekonomske politike, energetsko prestrukturiranje, popolna preusmeritev na javni transport, pa tudi spremembe v vsakdanjem življenju posameznika, njegovih potrošniških navad in modelov preskrbe. Meni, da je to mogoče brez radikalnega znižanja kvalitete življenja, oziroma z odpovedmi, ki so bistveno manj boleče kot bi bile posledice podnebnih sprememb. Vroče tako predstavlja eno najpomembnejših refleksij problema podnebnih sprememb in segrevanja.

MEDIJSKI ODZIVI:

– Ksenija Horvat, Odmevi, 9.9.2010: http://tvslo.si/predvajaj/v-zivo-tv-slovenija-1/tv.slo1/#ava2.81381383

– Blaž Mazzi, Dnevnik, 9.9.2010: http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042386399

– Lenart J. Kučić, Sobotna priloga, Delo, 18.9.2010: http://www.lenartkucic.net/2010/09/18/george-monbiot-okoljski-aktivist/

http://www.delo.si/tiskano/html/zadnji/Sobotna+priloga/

krt 156
ISBN: 978-961-260-032-7
Ljubljana,
, 334 str.

Nakupovalna košarica

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping