Pravičnost kot poštenost

Reformulacija
Naslov izvirnika: Justice as fairness
Prevedla:
Katja Zakrajšek
Uredil:
Igor Pribac
Zbirka:
Področja: , ,

Cena:

Original price was: 25,00€.Current price is: 20,00€.

John Rawls (1921–2002) je vtisnil globok pečat politični filozofiji druge polovice prejšnjega stoletja, verjetno globlji kakor kdorkoli drug, saj se celotna normativna politična filozofija odtlej v svojem pomembnem delu razvija skozi kritičen premislek njegovih tez in argumentov, ki jih je razvijal od objave svojega ključnega dela A Theory of Justice (1971). Rawlsova vloga neogibne reference za področje politične filozofije, politologije, prava teorije (socialne) države in socialnih politik ostaja trdno zasidrana tudi v tem stoletju.
Pravičnost kot poštenost je knjiga, ki je nastala ob koncu njegovega teoretsko zelo plodnega življenja. V njej avtor povzema, reformulira in modulira svoje teze, ki jih je razvijal v svojih najprodornejših besedilih. Knjiga je nastala na osnovi zapiskov slušateljice njegovih predavanj in v njej so teze, ki jim v Theory of Justice in Political Liberalism posveča na desetine strani, podane v zgoščeni in bolj dogmatski obliki, ki bralcu sicer ne da možnosti, da bi se seznanil z vsemi Rawlsovimi argumenti, ki zapisano podpirajo, zato pa nekomu, ki se na pot seznanjanja z Rawlsovimi pogledi šele podaja, ponuja lažje dostopno besedilo in pogled na celoto njegove teorije.

MEDIJSKI ODZIVI:
– Ars humana, 2.4.2012, Gregor Podlogar in Igor Pribac: http://tvslo.si/predvajaj/v-zivo-radio-slovenija-tretji-program-ars/ra.ars/#ava2.132976089;;
– Radio Študent, 1.5.2012, Igor Pribac, Luka Omladič in Dejan Savič:
http://www.radiostudent.si/article.php?sid=31764#comm

TD 56
ISBN: 978-961-260-051-8
Ljubljana,
, 274 str.

Nakupovalna košarica

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping