Zapravljeno

Zakaj šola ne izobražuje več
Naslov izvirnika: Wasted. Why Education Isn’t Educating
Prevedel:
Miha Marek
Uredil:
Marjan Šimenc
Zbirka:
Področja: ,

Cena:

Original price was: 25,00€.Current price is: 20,00€.

V družbi, ki sama zase pravi, da je družba znanje, ima šola posebno vlogo in pomen, kar se kaže tudi v njeni širitvi: v povprečju sedaj preživimo v njej skoraj četrtino življenja. Zato ni čudno, da je šola vedno bolj pod drobnogledom javnosti in da vero v pomen izobraževanja spremlja intenzivna kritika šole. Šolarji so preobremenjeni, preveč je faktografije ipd. Britanski sociolog in kulturni kritik Frank Furedi ne ponavlja običajnih ob-tožb, temveč je pozoren opazovalec dejanskih trendov, ki sodobno šolo od izobraževanja in na vednosti zgrajene avtonomije premikajo v svet terapije, vedenjskega nadzora in socialnega inženiringa. Obenem pa ponuja prepričljivo razlago za izgubo zaupanja v šolo: degradacija avtoritete odraslih v sodobni družbi.

Frank Furedi je profesor sociologije na University of Kent v Canterburyju. Je avtor številnih knjig, med njimi Culture of Fear, Invitation to Terror, Therapy Culture in Paranoid Parenting.

MEDIJSKI ODZIVI:
Posnetek predstavitve knjig, sodelujoči: Marjan Šimenc, Klara Skubic Ermenc in Veronika Tašner: https://www.youtube.com/watch?v=rLNXHCOD60g
– Airbeletrina, https://www.airbeletrina.si/clanek/sola-kot-prostor-politicnega-boja
– Zofijini ljubimci: http://zofijini.net/zgodila-se-je-praksa-brez-teorije/
– Šolski razgledi, http://www.solski-razgledi.com/clanek.asp?id=7595

Krt 181
ISBN: 978-961-260-097-6
Ljubljana,
, 282 str.

Nakupovalna košarica

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping