Izbrani spisi o teoriji znaka in pomena ter pragmaticizmu

Prevedli:
Alenka Hladnik, Luka Omladič, Jure Simoniti in Živa Verbič
Uredil:
Marjan Šimenc
Spremna beseda:
Janez Justin
Zbirka:
Področja: ,

Cena:

8,00

Charles S. Pierce je, poleg Williama Jamesona, njegovo delo Pragmatizem je izšlo pri Založbi Krtina leta 2002, eden izmed začetnikov in utemeljiteljev ameriške filozofske šole imenovane pragmatizem. Njeno bistvo lahko ponazorimo s Piercevo trditvijo: “Mnenje, s katerim se bodo na koncu strinjali vsi, ki raziskujejo, je tisto, kar nam pomeni resnica, in objekt, ki je v mnenju predstavljen, je realen.”
Izbor njegovih spisov bralcu prinaša in hkrati zapolnjuje vrzel na dveh področjih. Tako je v prevem delu slovenskega prevoda predstavljeno področje semiotike oziroma semiologije, ki prav s Pierceom postane samostojna disciplina, bralec pa se v štirih podpoglavjih seznani s Pierceovo teorija znaka in pomena.
Drugi del knjige poseže na področje filozofije 20. stoletja, predstavljen je pragmatizem, ki predstavlja usmeritev brez katere ni mogoče razumeti sodobnih razprav na področju filozofije jezika in politične filozofije. Avtor bralcu poskuša osvetliti pomen pojma pragmatizem in vprašanja pragmaticizma.
Knjiga je dopolnjena z spremno besedo Janeza Justina.

TD 29
ISBN: 961-6174-70-3
Ljubljana,
, 183 str.

Nakupovalna košarica

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping